KUKA OLEN?

Olen maalaiskylän kasvatti ja kotoisin Nokialta Sarkolan kylästä. Tikkakoskelle muutin varusmiespalveluksen takia ja tänne jäin. Vaikka kotikylä onkin aina kotikylä, niin Keski-Suomessa on vielä puhtaat vedet ja hienot metsät. Täällä on hyvä elää.

Perheeseeni kuuluu vaimoni Tuulikki ja poikamme Hannu-Pekka, jolla morsiamensa Hannan kanssa on oma perhe ja pieni Pihla-tyttönen. Asun vaimoni kanssa Tikkakoskella lähellä Luonetjärveä.

Harrastukseni ovat aina liittyneet tavalla tai toisella luontoon. Näistä ensimmäiseksi nousee perhokalastus, mutta vähintään seuraavina tulevat liikunta eri muodoissaan, melonta ja lintuharrastus. Oman osani olen antanut myös jääkiekkotoiminnalle poikani harrastuksen kautta. Muutaman vuoden olen rääkännyt miehiä jokaviikkoisella lihaskuntojumpalla.

Työurani olen tehnyt Ilmavoimissa nykyisessä Ilmasotakoulussa Tikkakoskella, missä palvelin opistoupseerina lähes 30 vuotta koulutusalan tehtävissä. Marraskuussa 2005 jätin ne työt nuoremmille ja siirryin reserviin. Jo ennen sitä olin päättänyt, että haen eräopaskurssille jossain vaiheessa. Saarijärvellä Pohjoisen Keski-Suomen oppimiskeskuksessa suoritinkin erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinnon vuonna 2006.

Oman yritykseni perustin samana syksynä. Alkutaival on ollut opettavainen, mutta onneksi minulla on hyviä ystäviä, jotka auttavat tässä työssä. Toivottavasti puhaltavat suotuisat tuulet!

Nykyajan kiireinen elämänrytmi etäännyttää meitä luonnosta. Onneksi moni meistä harrastaa liikuntaa, mutta valitettavan usein sekin tapahtuu joko sisätiloissa tai ajetuilla laduilla ja puhtailla jalkakäytävillä. Itsekin monet tuhannet kilometrit teillä ja poluilla juosseena tai pyöräilleenä olen vasta nyt havainnut, että ei ole ollut aikaa luonnon tarkkailuun ja hetken hiljentymiseen.

Tunnetko samoin? Silloin kannattaa lähteä Tokan matkaan korpiin, soille ja vanhoihin metsiin katselemaan ja kuuntelemaan luontoa - sillä on paljon kerrottavaa!

Koulutus:

 

 

 

 

 

Yhteistyökumppanit

Mainospalvelu Laitinen Oy
Ränssin Kievari
Jykes Oy, Klemmari-hanke

Erä- ja luonto-oppaan ammattitutkinto 2005
Suomen Punaisen ristin EA II 2005
Wilderness Advanced First Aid 2006
Saaristolaivurin tutkinto
Hygieniapassi
Metsästyksenvartija
Kalastuksenvartija
KTO I ja II, ei auktorisointia